Snart dax igen...
Hur mycket vet du egentligen om maten du äter? Om mindre än 5 timmar skickas veckans upplaga av Matbrevet ut med artikel nummer två i serien "Den farliga maten". Har du startat din prenumeration än? Det är gratis...
Om du har missat den första artikeln i serien finns den att läsa här:
Med Matbrevet får du så mycket mer. Du får mängder med fakta, läckra recept och mycket annat.
Apelsin- och jordgubbsrulle (15 bitar)
Ingredienser:
4 ägg
2 dl socker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 dl Kesella
1 dl florsocker
rivet skal av 1 apelsin
1/2 liter jordgubbar
Garnering:
florsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulver och potatismjöl. Sikta och rör ner det i smeten.
Bred ut smeten i långpannan och grädda genast mitt i ugnen 5-7 min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som den gräddats på. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Rör i Kesella, florsocker och apelsinskal. Skiva jordgubbarna. Bred grädden över kakan och strö över jordgubbarna.
Rulla ihop kakan och sikta över florsocker. Garnera ev. med jordgubbar och blad.
Källa: Godare Mat med Matbrevet