Sötsug
Jag vet att det kommer som ett brev med posten, sötsuget, framåt eftermidagen. Lika bra att vara förutseende och ha något klart redan innan. Det blir Dagens Söta på Godare Mat...
Vill du också ha en massa gott? Missa då inte att prenumerera på Matbrevet och få hundratals recept varje månad till din e-mail, det är gratis...
Cheesecake med passionsfrukt (12 portioner)
Ingredienser:
200 g digestivekex
100 g mjukt smör eller margarin
Fyllning:
4 dl crème fraiche
2 ägg
1/2 dl strösocker
1/2 msk äkta vaniljsocker
5 passionsfrukter
Garnering:
1 dl vispgrädde
1 passionsfrukt
Tillagnig:
Smula kexen och blanda dem med matfettet. Pressa ner massan i bottnen på en form med löstagbar kant (23 cm i diameter). Ställ in i kylskåpet ca 30 min.
Sätt ugnen på 175°C. Blanda ihop fyllningen: vispa ihop crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker i en skål.
Dela passionsfrukterna och ta ut fruktköttet. Blanda ner fruktköttet i fyllningen. Häll smeten i pajformen och grädda i ca 30 min.
Placera cheesecaken på ett galler och låt den svalna. Låt den sedan stå i kylen i ca 2 tim. Vispa grädden och spritsa ut den på tårtan. Garnera med fruktköttet från en passionsfrukt.
Källa: Godare Mat med Matbrevet