Stillar sötsuget...

Fattar mig kort den här gången, har alldeles för mycket att göra och alldeles för lite tid att gör det på... Stillar sötsuget som kommer som ett brev på posten när man jobbat en massa timmar med Dagens Söta på Godare Mat...


Hallonglasstårta (8-10 portioner)


Ingredienser:


75 g hasselnötskärnor
1 paket djupfrysta hallon, ca 225 g
1 ägg
1 dl strösocker
2 dl lätt crème fraiche


Garnering:


hallon
citronmeliss eller mynta


Tillagning:


Rosta nötkärnorna under omrörning i en stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga bort löst skal. Hacka dem fint. Lägg undan några hallon till garnering, kör resten till puré i matberedare eller mosa dem med en gaffel.


Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt lätt crème fraiche och de mosade hallonen.


Lägg hälften av de hackade nötterna i botten på en pajform med lös botten. Häll hallonsmeten i formen och strö över resten av nötterna. Täck formen med folie och låt den stå i frysen minst 3 timmar.


Ställ tårtan i kylskåp ca 15 minuter innan den serveras. Ta bort kanten på formen och lägg upp tårtan på ett fat. Garnera med hallon och några gröna blad.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0