Tummen upp...

Domen har kommit... Vi har låtit ett flertal professionella kockar få tillgång till medlemssidorna på Godare Mat och de har alla givit tummen upp, ibland nästan lovordat...


Missa inte att prenumerera på Matbrevet, det är gratis, och få rabatt när vi slår upp portarna för medlemskap...


Själva ska vi belöna oss med lite sötsaker...


Chokladgranité (6-8 portioner)


Ingredienser:


2 dl kakaopulver
2 dl strösocker
6 dl lättmjölk
1/2 vaniljstång
2 msk mellangrädde
strimlat apelsinskal


Tillagning:


Blanda kakaopulver, socker och lättmjölk i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ner kornen i kastrullen, lägg i resten av vaniljstången. Koka upp och låt småkoka under vispning ett par minuter. Låt svalna. Ta upp vaniljstången. Tillsätt grädden.


Häll blandningen i en frystålig skål och låt den stå i frysen ca 1 timme.


Vispa upp massan med elvisp eller kör den i matberedare. Låt den frysa på nytt.


Ta ut granitén ur frysen en halvtimme före serveringen. Ev. kan man vispa upp den med elvisp ytterligare en gång, den får då en krämigare konsistens.


Lägg upp granitén i portionsglas och garnera med strimlat apelsinskal.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0