Vårt dagliga bröd...
Det slår liksom aldrig fel, förr eller senare måste man fixa nytt... Antingen från affären eller baka själv... Godast blir det ju att baka själv, här Dagens Bak på Godare Mat...
Medelhavsbröd med ost och tomat
Ingredienser:
1/2 pkt jäst
2 1/2 dl fingervarmt vatten
en nypa salt
2 dl Lätt Crème Fraiche
8-9 dl vetemjöl
3 st soltorkade tomater
1 1/2 dl riven ost
Tillagning:
Smula jästen i lite av vattnet och rör tills den löser sig. Tillsätt därefter resten av vattnet, salt, Lätt Crème Fraiche och lite av mjölet.
Arbeta in resten av mjölet till en jämn och smidig deg. Låt degen jäsa i bunken under duk i ca 35 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader och finhacka tomaterna. Kavla ut degen till en tunn kaka. Strö osten och tomaterna över degen och rulla ihop degen som en rulltårta.
Placera brödet på en mjölad plåt under duk och låt jäsa ytterligare 20 minuter.
Pensla brödet med vatten och grädda brödet i 20-25 minuter lite beroende på hur tjockt brödet är.
Låt svalna under bakduk.
Variera fyllningen i brödet efter egen smak till exempel med inlagd paprika och oliver. Toppa gärna brödet med grovt salt innan gräddningen.
Källa: Godare Mat med Matbrevet