Växer snabbast?

Tidigt ute för en gångs skull, veckans upplaga är redan klar och förberedd för att skickas imorgon. Kanske inte Sveriges snabbast växande nyhetsbrev än, men på god väg dit. Har du startat din gratis prenumeration på Matbrevet än?


Matbrevet är ett gratis nyhetsbrev späckat med fakta och läckra recept som skickas varje onsdag. Missa inte det, du kan vinna ett års gratis Complete-medlemskap på Godare Mat...


Ett exempel på ett av alla 1.000-tals recept som finns på Godare Mat...


Vaniljpäron med björnbärssås (4 portioner)


Ingredienser:


4 fasta päron


Lag:


4 dl vatten
2 dl socker
1/2 vaniljstång


Sås:


1 paket djupfrysta björnbär
1/2 dl socker


Garnering:


björnbär
citronmeliss


Tillagning:


Skala päronen, låt skaften sitta kvar. Koka upp vatten och socker tillsammans med en halv uppskuren vaniljstång. Lägg i päronen och låt dem koka mjuka utan att de mosar sig. Låt svalna och ställ sedan kallt.


Ta undan några björnbär till garnering och kör resten till puré i matberedare. Sila ev. bort kärnorna. Tillsätt socker efter smak. Ställ såsen kallt till serveringen.


Lägg en spegel av sås på portionstallrikar och ställ päronen i såsen. Garnera med hela bär och citronmeliss.


Källa: Godare Mat med Matbrevet


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0