Annorlunda

Varför ska man alltid göra som alla andra? Vi gör det lite annorlunda än vad de andra sajterna inom samma område gör. Bättre? Vi tycker det, vad tycker du? Bli gratis medlem på Godare Mat och avgör själv...
 
Annorlunda rulltårta
 
Ingredienser:
 
4 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl rågsikt
1 tsk bakpulver
2 gelatinblad
1 burk Keso, ca 250 g
1/2 dl grädde
1 1/2 dl rårörda lingon eller lingonsylt
1 tsk vaniljsocker
 
Tillagning:
 
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten.
 
Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Vik upp kanterna, så att smeten inte rinner ut.
 
Grädda kakan i ugn vid 225° i ca 10 min.
 
Gör under tiden fyllningen. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten en stund, ca 10 min.
 
Blanda Keso, grädde, lingon och vaniljsocker.
 
Krama ur gelatinbladen och smält dem i lite hett vatten. Blanda ner dem i fyllningen.
 
Bred fyllningen på den heta kakan och rulla ihop den. Låt rulltårtan svalna före serveringen.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0