Bästa nya sajten?
Avgör själv, är det bästa nya sajten när det handlar om mat och dryck? Godare Mat är tänkt att konkurrera med de stora och den är helt oberoende. Ingen butikskedja eller TV-kanal ligger bakom, inga hänsyn måste tas till butikssortiment, leverantörer eller programpolicy. Godare Mat är fria att säga sanningen om maten vi äter...
Bli gratis medlem idag och väx med Godare Mat...
Danska vallmobröd (12-14 st)
Ingredienser:
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 ägg
8 1/2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 uppvispat ägg
vallmofrön
Tillagning:
Smula sönder jästen i en degbunke.
Värm mjölken till 37° (fingervärme). Häll mjölken över jästen och rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt, socker och ägg. Blanda ner mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa på varm och dragfri plats i ca 1 tim.
Arbeta ihop degen. Forma den till en längd. Platta ut den till en avlång platta.
Skär matfettet i tunna skivor. Lägg dem på 2/3 av degen. Vik ihop degplattan i tre delar på längden.
Platta åter ut degen till en platta, 30x60 cm. Vik ännu en gång ihop den i tre delar på längden.
Skär deglängden i 12-14 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden i ugn vid 250° i ca 20 min eller tills de fått vacker färg och verkar genomgräddade.
Källa: Godare Mat
Bli gratis medlem idag och väx med Godare Mat...
Danska vallmobröd (12-14 st)
Ingredienser:
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 ägg
8 1/2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1 uppvispat ägg
vallmofrön
Tillagning:
Smula sönder jästen i en degbunke.
Värm mjölken till 37° (fingervärme). Häll mjölken över jästen och rör om tills den löst sig.
Tillsätt salt, socker och ägg. Blanda ner mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Låt den jäsa på varm och dragfri plats i ca 1 tim.
Arbeta ihop degen. Forma den till en längd. Platta ut den till en avlång platta.
Skär matfettet i tunna skivor. Lägg dem på 2/3 av degen. Vik ihop degplattan i tre delar på längden.
Platta åter ut degen till en platta, 30x60 cm. Vik ännu en gång ihop den i tre delar på längden.
Skär deglängden i 12-14 bitar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda bröden i ugn vid 250° i ca 20 min eller tills de fått vacker färg och verkar genomgräddade.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback