BBQ Time
Nu börjar det bli riktigt varmt och härligt ute, grillsäsongen är äntligen här igen!
Här kommer ett litet något från Godare Mat som funkar för både vegetarianer och karnivorer... Massor mer för grillning när du är medlem...
Grillad tomatpolenta (6 portioner)
Ingredienser:
1/2 liter tomatjuice
1/2 liter vatten
1 hönsbuljongstärning
2 dl polentagryn
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl hackade soltorkade tomater
1 finhackad spansk peppar utan kärnor
1/2 dl hackad färsk basilika
1/2 msk olivolja till pensling
Tillagning:
Koka upp vatten och tomatjuice med buljongtärningen. Sänk sedan värmen och vispa i polentan och sjud sakta på svag värme i 15 minuter under omröring (polenta har en tendens till att fastna i botten annars).
Smaka av med salt, peppar, chili, soltorkade tomater och hackad basilika.
Häll upp och bred ut polentan jämt och ca 2 cm tjockt, i en vattensköljd form. Låt gröten kallna och stelna.
Skär den i trekanter och pensla med olja. Grilla dem till en fin färg på grillen eller i en grillpanna.
Servera med grönsallad och aioli eller som tillbehör till en grillad köttbit.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Här kommer ett litet något från Godare Mat som funkar för både vegetarianer och karnivorer... Massor mer för grillning när du är medlem...
Grillad tomatpolenta (6 portioner)
Ingredienser:
1/2 liter tomatjuice
1/2 liter vatten
1 hönsbuljongstärning
2 dl polentagryn
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl hackade soltorkade tomater
1 finhackad spansk peppar utan kärnor
1/2 dl hackad färsk basilika
1/2 msk olivolja till pensling
Tillagning:
Koka upp vatten och tomatjuice med buljongtärningen. Sänk sedan värmen och vispa i polentan och sjud sakta på svag värme i 15 minuter under omröring (polenta har en tendens till att fastna i botten annars).
Smaka av med salt, peppar, chili, soltorkade tomater och hackad basilika.
Häll upp och bred ut polentan jämt och ca 2 cm tjockt, i en vattensköljd form. Låt gröten kallna och stelna.
Skär den i trekanter och pensla med olja. Grilla dem till en fin färg på grillen eller i en grillpanna.
Servera med grönsallad och aioli eller som tillbehör till en grillad köttbit.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback