En sockerbagare här bor i staden...
Alla bakfantaster, missa inte Godare Mat, där bakning får plats likaväl som all annan mat och dryck...
Till exempel Dagens Bak...
Muskotkaka
Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
1 dl mjölk
smör eller margarin samt ströbröd till formen
2 msk kakao
1 msk hett vatten
Tillagning:
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i sänder. Rör kraftigt.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, muskot och kanel. Rör ner detta i äggsmeten.
Tillsätt mjölken.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, som rymmer ca 1 3/4 liter.
Rör ut kakaon i vattnet. Tillsätt detta till resten av smeten.
Häll chokladsmeten i formen. Rör med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
Grädda i ugn vid 175° i ca 40 min tills kakan fått färg och är genomgräddad. Prova med en sticka.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Till exempel Dagens Bak...
Muskotkaka
Ingredienser:
150 g smör eller margarin
2 dl strösocker
2 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 1/2 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
1 dl mjölk
smör eller margarin samt ströbröd till formen
2 msk kakao
1 msk hett vatten
Tillagning:
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt äggen, ett i sänder. Rör kraftigt.
Blanda mjöl, bakpulver, salt, muskot och kanel. Rör ner detta i äggsmeten.
Tillsätt mjölken.
Häll hälften av smeten i en smord och bröad form, som rymmer ca 1 3/4 liter.
Rör ut kakaon i vattnet. Tillsätt detta till resten av smeten.
Häll chokladsmeten i formen. Rör med en gaffel så att kakan blir marmorerad.
Grädda i ugn vid 175° i ca 40 min tills kakan fått färg och är genomgräddad. Prova med en sticka.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback