Fika...
Den eviga frågan tycks vara vad man ska ha till fikan, det största problemet på Godare Mat tycks vara att kunna välja vilket av alla läckra recept man ska använda... *ler*
Tobbes kardemummakaka
Ingredienser:
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin strö
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-4 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
Smält matfettet och häll i mjölken.
Vispa ägg, socker och farin pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda genast i nedre delen av i cirka 35-40 minuter. Prova med sticka.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Tobbes kardemummakaka
Ingredienser:
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl brun farin strö
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3-4 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
Tillagning:
Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakplåtspapper med bottnen i en springform. Smörj och bröa formen.
Smält matfettet och häll i mjölken.
Vispa ägg, socker och farin pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner det i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda genast i nedre delen av i cirka 35-40 minuter. Prova med sticka.
Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback