Följ med på en resa
Imorgon är det åter dags för en ny upplaga av Matbrevet. Starta din gratis prenumeration idag och följ med oss på en resa genom maten och dryckens underbara värld. Till exempel får du tillgång till nya läckra recept direkt från Godare Mat, recept framtagna specifikt för våra medlemmar och läsare. Du får också massor med intressant fakta. Här ett recept från veckans tema i Matbrevet.
Sparrissoppa med räkor (4-6 portioner)
Ingredienser:
300 g räkor
2 tsk chilipulver
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
400 g färsk grön sparris
2 hönsbuljongtärningar
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2-3 äggulor
1 1/2 dl vispgrädde
Tillagning:
Lägg de väl avrunna räkorna i en skål. Tillsätt chilipulvret och blanda ordentligt. Låt marinera cirka 20 minuter.
Skala och hacka löken fint. Fräs den i lite olja i en hög gryta så den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt hälften av vattnet och låt koka 5 minuter.
Tillsätt resten av vattnet och kör med stavmixer direkt i grytan så löken finfördelas.
Ta bort den nedersta delen av sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar.
Lägg sparris, buljongtärningar, salt och vitpeppar i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock 15-20 minuter.
Fräs under tiden upp räkorna i olja i en het stekpanna. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt dem rinna av.
Ta grytan från värmen. Vispa upp äggulor och vispgrädde med en gaffel i en skål och rör ner i grytan. Rör sist ner räkorna.
Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Sparrissoppa med räkor (4-6 portioner)
Ingredienser:
300 g räkor
2 tsk chilipulver
1 lök
3 vitlöksklyftor
1 liter vatten
400 g färsk grön sparris
2 hönsbuljongtärningar
1/2 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
2-3 äggulor
1 1/2 dl vispgrädde
Tillagning:
Lägg de väl avrunna räkorna i en skål. Tillsätt chilipulvret och blanda ordentligt. Låt marinera cirka 20 minuter.
Skala och hacka löken fint. Fräs den i lite olja i en hög gryta så den blir mjuk utan att ta färg.
Tillsätt hälften av vattnet och låt koka 5 minuter.
Tillsätt resten av vattnet och kör med stavmixer direkt i grytan så löken finfördelas.
Ta bort den nedersta delen av sparrisarna. Skär sparrisarna i centimeterlånga bitar.
Lägg sparris, buljongtärningar, salt och vitpeppar i grytan. Koka upp och låt sjuda under lock 15-20 minuter.
Fräs under tiden upp räkorna i olja i en het stekpanna. Lägg dem sedan på hushållspapper och låt dem rinna av.
Ta grytan från värmen. Vispa upp äggulor och vispgrädde med en gaffel i en skål och rör ner i grytan. Rör sist ner räkorna.
Servera med ett mustigt fullkornsbröd och en god ost.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback