Inte bara rätten...

Det är inte bara själva rätterna du hittar hos Godare Mat, du hittar alla goda tillbehören också, allt det där som ger det lilla extra...
 
Vet du till exempel hur man gör riktig dansk rödkål? Inte? Här är receptet direkt från Godare Mat...
 
Dansk rödkål
 
Ingredienser:
 
1 rödkålshuvud, 1-1 1/2 kg
1/2 liter konc svartvinbärssaft
1/2 tsk ättika
 
Tillagning:
 
Avlägsna eventuella dåliga bladkanter på rödkålshuvudet.
 
Strimla kålen fint. Använd inte rotstocken, utan bara själva bladen.
 
Lägg den strimlade kålen i en gryta och tillsätt koncentrerad svartvinbärssaft och ättika.
 
Koka upp och låt koka på medelhög värme tills all kål är jämnfärgad och genommjuk. Rör om då och då.
 
Rödkål är tradition på danska julbord, men passar utmärkt till alla sorters kött och fågel.
 
Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0