Kul bullar? Kulbullar!

Oavsett vad du egentligen söker efter när det gäller mat och dryck finns det förmodligen på Godare Mat och finns det inte redan kan du vara rätt så säker på att det kommer att finnas...
 
Det kostar gratis att bli medlem och du kan till exempel hitta massor med recept på gott bröd som Dagens Bak...
 
Kulbullar (24 st)
 
Ingredienser:
 
8 1/3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
1/4 tsk salt
150 g smör eller margarin
3 ägg
2 1/2 dl mjölk
50 g jäst
smör eller margarin till plåten
1 uppvispat ägg till pensling
 
Tillagning:
 
Blanda mjöl, socker och salt. Finfördela matfettet i detta.
 
Vispa upp äggen. Värm mjölken till 37° (fingervärme). Rör ut jästen i mjölken.
 
Tillsätt äggen och jästblandningen till mjölblandningen. Arbeta samman allt till en blank och smidig deg. Låt den jäsa på ganska varm plats i ca 45 min.
 
Arbeta om degen. Dela den i 24 små och 24 större bitar.
 
Rulla ut de större till bullar och de små till kulor. Gör en lätt fördjupning i bullarna och lägg dit kulorna.
 
Lägg kulbullarna på smord plåt. Låt dem jäsa ca 15 min.
 
Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i ugn vid 225° i ca 15 min eller tills de pöst upp, verkar lätta och har fått fin färg. Låt dem svalna under bakduk.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0