Kulinariska resor
Varför inte låta varje dag bli en kulinarisk resa? Man kan besöka hela världen hemma i sitt eget kök genom maten man tillagar och äter. Recepten hittar du hos Godare Mat, till exempel Dagens Mat från Frankrike...
Pot au feu (4 portioner)
Ingredienser:
800 g fläskfilé
50 g fetaost
2 dl Crème Fraiche
salt
vitpeppar
1 kg blandade rotfrukter (som potatis, kålrot, morot, rotselleri)
2 kronärtskockor
1 msk pressad citron
1 tsk salt
2 liter hönsbuljong
2-3 vitlöksklyftor
Tillagning:
Mixa fetaost med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Ansa alla grönsaker och skär dem i mindre bitar. Dela skockorna i klyftor, gnid snittytorna med citron och koka dem i saltat vatten, cirka 10 minuter.
Koka upp buljongen och lägg i alla rotfrukter samt vitlök, vitkål och lök. Låt detta koka i 10 minuter och lägg sedan i skockorna.
Koka rödbetorna ca 20 minuter separat eftersom de färgar kokvattnet.
Skär bort eventuella senor och fett på fläskfilén. Lägg ned den bland grönsakerna och låt sjuda i cirka 15 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera köttets färg. Det är färdigt när köttet är ljusrosa.
Tag upp köttet och skär det i tunna, fina skivor. Fördela kött, grönsaker och buljong i djupa skålar. Lägg en klick fetaost i varje och toppa med persilja.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Pot au feu (4 portioner)
Ingredienser:
800 g fläskfilé
50 g fetaost
2 dl Crème Fraiche
salt
vitpeppar
1 kg blandade rotfrukter (som potatis, kålrot, morot, rotselleri)
2 kronärtskockor
1 msk pressad citron
1 tsk salt
2 liter hönsbuljong
2-3 vitlöksklyftor
Tillagning:
Mixa fetaost med crème fraiche. Krydda med salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Ansa alla grönsaker och skär dem i mindre bitar. Dela skockorna i klyftor, gnid snittytorna med citron och koka dem i saltat vatten, cirka 10 minuter.
Koka upp buljongen och lägg i alla rotfrukter samt vitlök, vitkål och lök. Låt detta koka i 10 minuter och lägg sedan i skockorna.
Koka rödbetorna ca 20 minuter separat eftersom de färgar kokvattnet.
Skär bort eventuella senor och fett på fläskfilén. Lägg ned den bland grönsakerna och låt sjuda i cirka 15 minuter. Skär ett litet snitt och kontrollera köttets färg. Det är färdigt när köttet är ljusrosa.
Tag upp köttet och skär det i tunna, fina skivor. Fördela kött, grönsaker och buljong i djupa skålar. Lägg en klick fetaost i varje och toppa med persilja.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback