Kyckling till middag?
En klassiker när det gäller kyckling är currykyckling. Dagens Rätt på Godare Mat nedan...
Currykyckling (4 portioner)
Tillagning:
1 kyckling (ca 1 kg)
3 msk smör eller margarin
2-2 1/2 tsk curry
3 finhackade gula lökar
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1/2 liter hönsbuljong
klippt persilja
Tillagning:
Stycka kycklingen i portionsbitar och bryn dem i lite av matfettet i en stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta.
Fräs curry och lök i resten av matfettet tills löken är mjuk. Häll blandningen i grytan. Strö över mjöl och salt.
Späd med buljongen och låt kycklingbitarna eftersteka under lock ca 30 min.
Strö över lite klippt persilja vid serveringen. Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Currykyckling (4 portioner)
Tillagning:
1 kyckling (ca 1 kg)
3 msk smör eller margarin
2-2 1/2 tsk curry
3 finhackade gula lökar
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk salt
1/2 liter hönsbuljong
klippt persilja
Tillagning:
Stycka kycklingen i portionsbitar och bryn dem i lite av matfettet i en stekpanna. Lägg över bitarna i en gryta.
Fräs curry och lök i resten av matfettet tills löken är mjuk. Häll blandningen i grytan. Strö över mjöl och salt.
Späd med buljongen och låt kycklingbitarna eftersteka under lock ca 30 min.
Strö över lite klippt persilja vid serveringen. Servera med kokt ris.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback