Makaroner på nytt sätt
Dags att bryta konventionen lite. Varför ska inte vegetarianer kunna få äta gott? Här kommer ett helt nytt recept på en vegetarisk makaronipudding från Godare Mat, en av många läckra vegetariska rätter du hittar där...
Makaronipudding med rotfrukter (6 portioner)
Ingredienser:
5 dl snabbmakaroner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 svartrötter (ca 200 g)
2-3 morötter (ca 350 g)
1 bit rotselleri (ca 300 g)
1 kruka färsk gräslök eller persilja
1-2 dl riven ost
Äggstanning:
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Tillagning:
Sätt på ugnen på 200°.
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem i en stor skål när de är färdigkokta.
Skala och hacka gul lök och vitlök fint. Skala rotfrukterna och riv dem grovt. Hacka gräslök eller persilja fint.
Fräs löken i olja så den blir mjuk utan att få färg. Lägg den i skålen med makaroner.
Fräs rotfrukterna i olja så de blir mjuka utan att ta färg. Lägg dem i skålen med makaroner.
Tillsätt gräslök eller persilja och ost. Blanda väl. Lägg sedan blandningen i en smord ugnssäker form.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaroniblandningen.
Grädda mitt i ugnen tills puddingen fått vacker färg och äggen stannat.
Servera med rårörda lingon och färsk gurka och tomat.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Makaronipudding med rotfrukter (6 portioner)
Ingredienser:
5 dl snabbmakaroner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 svartrötter (ca 200 g)
2-3 morötter (ca 350 g)
1 bit rotselleri (ca 300 g)
1 kruka färsk gräslök eller persilja
1-2 dl riven ost
Äggstanning:
3 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Tillagning:
Sätt på ugnen på 200°.
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Lägg dem i en stor skål när de är färdigkokta.
Skala och hacka gul lök och vitlök fint. Skala rotfrukterna och riv dem grovt. Hacka gräslök eller persilja fint.
Fräs löken i olja så den blir mjuk utan att få färg. Lägg den i skålen med makaroner.
Fräs rotfrukterna i olja så de blir mjuka utan att ta färg. Lägg dem i skålen med makaroner.
Tillsätt gräslök eller persilja och ost. Blanda väl. Lägg sedan blandningen i en smord ugnssäker form.
Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar och häll det över makaroniblandningen.
Grädda mitt i ugnen tills puddingen fått vacker färg och äggen stannat.
Servera med rårörda lingon och färsk gurka och tomat.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback