Mer vegetariskt
Vi vill slå ett slag för vegetarisk mat, det äts alldeles för lite grönsaker i det här landet. Därför har Godare Mat en sektion med bara vegetarisk mat (för Complete-medlemmar), så du ska slippa bläddra genom hundratals ointressanta recept för att hitta det du vill ha...
Orientalisk böngryta (4 portioner)
Ingredienser:
2 dl torkade svarta bönor
vatten
salt
1 msk olja
100 g strimlad vitkål
1 hackad gul lök
1 stor morot i skivor eller tärningar
100 g rotselleri i tärningar
1 palsternacka i tärningar
1 röd + 1 grön paprika i tärningar
2 skivade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
svartpeppar
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl ananasbitar (ur en burk ananasbitar i juice)
Tillagning:
Rensa och skölj bönorna. Låt dem ligga i blöt i rikligt med vatten 8-10 timmar.
Lägg de blötlagda bönorna i en kastrull. Tillsätt nytt vatten och 1 tsk salt. Koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 40 minuter. Häll av kokvattnet.
Värm oljan i en gryta. Lägg i vitkål, lök, morötter, rotselleri, palsternacka och paprika och låt det fräsa på svag värme under omrörning 8-10 minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, smulad buljongtärning och kryddor. Späd med vatten så att det nätt och jämnt täcker grönsakerna. Låt grytan sjuda på svag värme 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Rör ner de kokta bönorna och ananasbitarna och låt grytan bli genomvarm.
Källa: Godare Mat
Orientalisk böngryta (4 portioner)
Ingredienser:
2 dl torkade svarta bönor
vatten
salt
1 msk olja
100 g strimlad vitkål
1 hackad gul lök
1 stor morot i skivor eller tärningar
100 g rotselleri i tärningar
1 palsternacka i tärningar
1 röd + 1 grön paprika i tärningar
2 skivade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk örtsalt
svartpeppar
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 dl ananasbitar (ur en burk ananasbitar i juice)
Tillagning:
Rensa och skölj bönorna. Låt dem ligga i blöt i rikligt med vatten 8-10 timmar.
Lägg de blötlagda bönorna i en kastrull. Tillsätt nytt vatten och 1 tsk salt. Koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 40 minuter. Häll av kokvattnet.
Värm oljan i en gryta. Lägg i vitkål, lök, morötter, rotselleri, palsternacka och paprika och låt det fräsa på svag värme under omrörning 8-10 minuter. Tillsätt tomater, tomatpuré, smulad buljongtärning och kryddor. Späd med vatten så att det nätt och jämnt täcker grönsakerna. Låt grytan sjuda på svag värme 15-20 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Rör ner de kokta bönorna och ananasbitarna och låt grytan bli genomvarm.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback