Morgonstund
Så är ännu en ny dag här och snart är lugnet slut också när det är dags att börja dagens slit...
Veckans Matbrevet ska skrivas och så fortsätter arbetet med Godare Mat, det är mycket att göra när sajten ska bli Sveriges bästa...
Lite snabb energi i form av söta kakor kan kanske hjälpa en att komma igång...
Vancouverkakor (45 st)
Ingredienser:
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
75 g kokosflingor
1 1/2 dl mörkt farinsocker
1 2/3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Tillagning:
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt alla de övriga ingredienserna och rör degen ordentligt.
Forma degen till valnötsstora kulor och lägg dem glest på bakpapper på plåt. Tryck till kakorna med en gaffel doppad i mjöl. Kakorna flyter ut, tänk därför på att lägga dem glest på plåten.
Grädda i ugn vid 200° 10-12 min. Lossa kakorna från plåten medan de är varma.
Källa: Godare Mat
Veckans Matbrevet ska skrivas och så fortsätter arbetet med Godare Mat, det är mycket att göra när sajten ska bli Sveriges bästa...
Lite snabb energi i form av söta kakor kan kanske hjälpa en att komma igång...
Vancouverkakor (45 st)
Ingredienser:
125 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
75 g kokosflingor
1 1/2 dl mörkt farinsocker
1 2/3 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 ägg
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Tillagning:
Rör matfett och socker poröst.
Tillsätt alla de övriga ingredienserna och rör degen ordentligt.
Forma degen till valnötsstora kulor och lägg dem glest på bakpapper på plåt. Tryck till kakorna med en gaffel doppad i mjöl. Kakorna flyter ut, tänk därför på att lägga dem glest på plåten.
Grädda i ugn vid 200° 10-12 min. Lossa kakorna från plåten medan de är varma.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback