Mors Dag på söndag
Det firar vi på Godare Mat med att imorgon lägga upp en helt ny kategori med tårtor och maträtter just för Mors Dag...
Recepten för bottnar och chokladfromage finns givetvis också på Godare Mat...
Choklad- och mandarintårta (8 personer)
Ingredienser:
1 st tårtbotten 3-delad
1/3 sats chokladfromage
Mandarin- och apelsinkräm:
1 1/2 dl grädde
200 gram philadelfiaost
4 msk apelsinjuice konsentrerad
1 msk mandarinspad
3/4 dl florsocker
6 droppar karamellfärg gul
Garnering:
1 1/2 dl grädde
1 tsk florsocker
1 burk mandariner (ca 300 g)
Garneringsgelé:
1 dl mandarinspad
1 dl gelésocker
Tillagning:
Börja med att göra chokladfromagen dagen innan enligt anvisning. Även bottnarna kan med fördel göras dagen innan.
Ta en sil och ställ den på en skål, häll mandarinerna i silen och låt spadet rinna ner i skålen. Spara spadet till garneringen.
Bred ut fromagen på det nedersta lagret av tårtbotten. Lägg nästa botten över.
Vispa grädden till krämen ganska hårt i en bunke. Blanda i en separat bunke philadelfiaost, mandarinspad, koncentrerad apelsinjuice, florsocker och gul karamellfärg. Vispa så att allt blandas till en slät kräm. Rör sedan ner den vispade grädden.
Bred ut hälften av krämen på tårtbottnen. Lägg sedan tredje bottnen överst och bred ut resterande kräm över och runt kanterna.
Lägg de avrunna mandarinerna i mitten på tårta i ett vackert mönster.
Lägg mandarinspad och gelésocker till garneringsgelén i en kastrull. Låt koka upp och koka i 1/2 minut. Skumma av.
Låt kallna några minuter, men håll koll, det stelnar snabbt. När det börjar stelna skeda ut gelén på mandarinerna. Låt stelna.
Vispa grädde och florsocker till garneringen ganska hårt. Spritsa små toppar runt hela tårtan.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Recepten för bottnar och chokladfromage finns givetvis också på Godare Mat...
Choklad- och mandarintårta (8 personer)
Ingredienser:
1 st tårtbotten 3-delad
1/3 sats chokladfromage
Mandarin- och apelsinkräm:
1 1/2 dl grädde
200 gram philadelfiaost
4 msk apelsinjuice konsentrerad
1 msk mandarinspad
3/4 dl florsocker
6 droppar karamellfärg gul
Garnering:
1 1/2 dl grädde
1 tsk florsocker
1 burk mandariner (ca 300 g)
Garneringsgelé:
1 dl mandarinspad
1 dl gelésocker
Tillagning:
Börja med att göra chokladfromagen dagen innan enligt anvisning. Även bottnarna kan med fördel göras dagen innan.
Ta en sil och ställ den på en skål, häll mandarinerna i silen och låt spadet rinna ner i skålen. Spara spadet till garneringen.
Bred ut fromagen på det nedersta lagret av tårtbotten. Lägg nästa botten över.
Vispa grädden till krämen ganska hårt i en bunke. Blanda i en separat bunke philadelfiaost, mandarinspad, koncentrerad apelsinjuice, florsocker och gul karamellfärg. Vispa så att allt blandas till en slät kräm. Rör sedan ner den vispade grädden.
Bred ut hälften av krämen på tårtbottnen. Lägg sedan tredje bottnen överst och bred ut resterande kräm över och runt kanterna.
Lägg de avrunna mandarinerna i mitten på tårta i ett vackert mönster.
Lägg mandarinspad och gelésocker till garneringsgelén i en kastrull. Låt koka upp och koka i 1/2 minut. Skumma av.
Låt kallna några minuter, men håll koll, det stelnar snabbt. När det börjar stelna skeda ut gelén på mandarinerna. Låt stelna.
Vispa grädde och florsocker till garneringen ganska hårt. Spritsa små toppar runt hela tårtan.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback