Ny vecka, nya plågor
Var sjunde dag kommer den vare sig man vill det eller inte. En ny arbetsvecka med nya och gamla plågor. För min del är det inte så mycket plågor, utan mest roligt med ny upplaga av Matbrevet att skriva och massvis med uppdateringar att göra på Godare Mat.
Du missar väl inte att både Godare Mat och Matbrevet är gratis?
Svartvinbärstryffel
Ingredienser:
150 g svarta vinbär
1 dl finkornigt strösocker
200 g mörk choklad i små bitar
100 g ljus choklad i små bitar
50 g smör eller margarin
Garnering:
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
200 g hasselnötter
Tillagning:
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet i en handduk. Hacka nötterna ganska fint. Ställ åt sidan.
Lägg chokladen i en skål. Koka bär och socker i 5 minuter. Passera genom en sil över chokladen. Tillsätt matfettet och rör tills det är en slät massa. Rulla kulor som ställs i kylskåp.
Smält chokladen till garneringen över vattenbad och doppa de kalla kulorna. Rulla bärtryffeln i nöthacket.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Du missar väl inte att både Godare Mat och Matbrevet är gratis?
Svartvinbärstryffel
Ingredienser:
150 g svarta vinbär
1 dl finkornigt strösocker
200 g mörk choklad i små bitar
100 g ljus choklad i små bitar
50 g smör eller margarin
Garnering:
100 g mörk choklad
100 g ljus choklad
200 g hasselnötter
Tillagning:
Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet i en handduk. Hacka nötterna ganska fint. Ställ åt sidan.
Lägg chokladen i en skål. Koka bär och socker i 5 minuter. Passera genom en sil över chokladen. Tillsätt matfettet och rör tills det är en slät massa. Rulla kulor som ställs i kylskåp.
Smält chokladen till garneringen över vattenbad och doppa de kalla kulorna. Rulla bärtryffeln i nöthacket.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback