På en alptopp...

Dagens kulinariska resa fortsätter upp bland alptopparna i Österrike med Dagens Söta på Godare Mat...
 
Kaiserschmarrn (2 portioner)
 
Ingredienser:
 
4 msk russin
4 msk brun rom
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 äggulor
3 äggvitor
1 1/2 msk smör
florsocker
 
Tillagning:
 
Låt russinen dra i rom någon halvtimme och sedan rinna av väl.
 
Blanda mjöl, salt och sockersorterna. Vispa i mjölken skvättvis. Tillsätt en äggula i sänder, vispa hela tiden så att smeten blir jämn.
 
Vispa äggvitorna till styvt skum i fettfri bunke med väl rengjord visp.
 
Vänd ner mjölsmeten och hälften av russinen i skummet med bred kniv.
 
Grädda smeten i sista stund, i lättbrynt smör i stekpanna på medelvärme, 3-4 minuter på varje sida, vänd försiktigt.
 
Riv den färdiga, fraspösiga pannkakan i grova bitar med hjälp av två gafflar.
 
Lägg upp på två varma assietter, strö på resten av russinen och pudra florsocker över. Servera direkt.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0