På en alptopp...
Dagens kulinariska resa fortsätter upp bland alptopparna i Österrike med Dagens Söta på Godare Mat...
Kaiserschmarrn (2 portioner)
Ingredienser:
4 msk russin
4 msk brun rom
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 äggulor
3 äggvitor
1 1/2 msk smör
florsocker
Tillagning:
Låt russinen dra i rom någon halvtimme och sedan rinna av väl.
Blanda mjöl, salt och sockersorterna. Vispa i mjölken skvättvis. Tillsätt en äggula i sänder, vispa hela tiden så att smeten blir jämn.
Vispa äggvitorna till styvt skum i fettfri bunke med väl rengjord visp.
Vänd ner mjölsmeten och hälften av russinen i skummet med bred kniv.
Grädda smeten i sista stund, i lättbrynt smör i stekpanna på medelvärme, 3-4 minuter på varje sida, vänd försiktigt.
Riv den färdiga, fraspösiga pannkakan i grova bitar med hjälp av två gafflar.
Lägg upp på två varma assietter, strö på resten av russinen och pudra florsocker över. Servera direkt.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kaiserschmarrn (2 portioner)
Ingredienser:
4 msk russin
4 msk brun rom
1 dl vetemjöl
1 krm salt
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
2 äggulor
3 äggvitor
1 1/2 msk smör
florsocker
Tillagning:
Låt russinen dra i rom någon halvtimme och sedan rinna av väl.
Blanda mjöl, salt och sockersorterna. Vispa i mjölken skvättvis. Tillsätt en äggula i sänder, vispa hela tiden så att smeten blir jämn.
Vispa äggvitorna till styvt skum i fettfri bunke med väl rengjord visp.
Vänd ner mjölsmeten och hälften av russinen i skummet med bred kniv.
Grädda smeten i sista stund, i lättbrynt smör i stekpanna på medelvärme, 3-4 minuter på varje sida, vänd försiktigt.
Riv den färdiga, fraspösiga pannkakan i grova bitar med hjälp av två gafflar.
Lägg upp på två varma assietter, strö på resten av russinen och pudra florsocker över. Servera direkt.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback