Resmålet för dagen
Fortsättning idag på gårdagens tema Världens Mat med nya länder. Först ut är Italien med ett riktigt läckert bröd som Dagens Bak. Vill du har mer av världens läckerheter? Finns på Godare Mat...
Spianata ai pomodori
Ingredienser:
Deg:
40 gram jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
13 dl dinkelmjöl
Fyllning:
1 dl soltorkade tomater i strimlor
1 st stor skivad rödlök
Till plåten:
3 msk olivolja
3 tsk finhackad färsk timjan
2 krm salvia
1 tsk flingsalt
Tillagning:
Smula jästen och lös upp den i en del av degspadet. Blanda alla ingredienserna i en degbunke. Degen blir ganska lös.
Låt jäsa under duk i 1 timma. Blanda olivoljan till plåten med örtkryddorna och pensla en plåt med kant. Häll ut degen på plåten. Platta ut den med oljade händer.
Sprid över fyllningen på en halva. Vik över den andra halvan av degen som ett lock över fyllningen. Platta ut degen så den fyller ut hela plåten. Låt jäsa i 45 min.
Gör små gropar i degen med fingrarna. Pensla med resten av örtoljan, strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare 15 min. Grädda långt ner i ugnen i 225 grader i 20 min. till den fått fin färg.
Glänta gärna på ugnsluckan ett par gånger under gräddningen och spruta in vatten med en blomspruta.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Spianata ai pomodori
Ingredienser:
Deg:
40 gram jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
13 dl dinkelmjöl
Fyllning:
1 dl soltorkade tomater i strimlor
1 st stor skivad rödlök
Till plåten:
3 msk olivolja
3 tsk finhackad färsk timjan
2 krm salvia
1 tsk flingsalt
Tillagning:
Smula jästen och lös upp den i en del av degspadet. Blanda alla ingredienserna i en degbunke. Degen blir ganska lös.
Låt jäsa under duk i 1 timma. Blanda olivoljan till plåten med örtkryddorna och pensla en plåt med kant. Häll ut degen på plåten. Platta ut den med oljade händer.
Sprid över fyllningen på en halva. Vik över den andra halvan av degen som ett lock över fyllningen. Platta ut degen så den fyller ut hela plåten. Låt jäsa i 45 min.
Gör små gropar i degen med fingrarna. Pensla med resten av örtoljan, strö över flingsalt. Låt jäsa ytterligare 15 min. Grädda långt ner i ugnen i 225 grader i 20 min. till den fått fin färg.
Glänta gärna på ugnsluckan ett par gånger under gräddningen och spruta in vatten med en blomspruta.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback