Sanningar om...

Har du inte startat din gratis prenumeration på Matbrevet än är det läge nu. Veckans upplaga innehåller bland annat en artikel om en stor läsktillverkare och deras mindre bra produkter och en del fakta om en annan mindre bra produkt samt lösningen på problemet med den...
 
Starta din prenumeration på Godare Mat och när du ändå är där varför inte bli gratis medlem? Vi middagstid skickas veckans upplaga av Matbrevet ut...
 
Lite sött att njuta av under tiden, Dagens Söta på Godare Mat...
 
Avokadoglass med maränger (10 bitar)
 
Ingredienser:
 
2 avokadofrukter
1 1/4 dl strösocker
2 msk pressad citron
2 dl mellangrädde
12 små maränger
25 g hackad mörk choklad
 
Hallonsås:
200 g hallon
3 msk strösocker
 
Garnering:
hallon eller andra bär
 
Tillagning:
 
Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och gröp ur fruktköttet. Kör det till puré i matberedare tillsammans med socker och citronsaft.
 
Vispa grädden och blanda den med avokadomoset.
 
Lägg bakplåtspapper eller plastfolie i botten på en form som rymmer 1 1/2 liter. Lägg 1/3 av smeten i formen, lägg på ett lager maränger och sedan ytterligare 1/3 av smeten. Strö över hackad choklad och täck med resten av avokadosmeten. Täck formen med plastfolie och låt den stå i frysen minst 4 timmar.
 
Gör hallonsåsen. Ta undan några vackra hallon till garnering. Tina resten och passera genom en finmaskig sil eller kör till puré i matberedare och sila sedan såsen. Smaka av med socker.
 
Doppa formen i kallt vatten, lossa glassen runt kanterna med en liten kniv och stjälp upp den. Skär glassen i skivor och lägg upp dem på tallrikar. Garnera med hallon och hallonsås.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0