Smått & Gott

Du kan som medlem hos Godare Mat lätt skapa kompletta menyer, allt är logiskt organiserat utan att du måste bläddra genom femtielva sidor för att hitta det du vill.
 
Till exempel vill du hitta förrätter, då klickar du bara in på Varma eller Kalla smårätter, sedan är det bara att välja och vraka.
 
Curryägg (4 portioner)
 
Ingredienser:
 
4 hårdkokta ägg
1/2 färsk gurka
4 msk majonnäs
4 msk vispgrädde
1 krm salt
2 tsk curry
1 krm svartpeppar
1 krm paprikapulver
2 tomater i klyftor
persilja
 
Tillagning:
 
Skala äggen.
 
Tvätta gurkan väl. Drag ränder längs med gurkan med en gaffel. Skär gurkan i tunna skivor.
 
Lägg skivorna som ringar fördelade på 4 små tallrikar.
 
Skär bort en liten bit i ena änden av äggen och ställ dem mitt i gurkringarna.
 
Blanda majonnäs och grädde. Smaksätt med salt, curry och svartpeppar.
 
Fördela såsen över äggen och strö på lite paprikapulver.
 
Garnera med tomatklyftor och små persiljekvistar.
 
Istället för majonnäs och grädde kan man använda gräddfil.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0