Tävla och vinn
Du vet väl att det just nu pågår en tävling på Godare Mat? Enda "kravet" för att vara med och tävla är att man är gratis medlem. Och så får man ju så mycket mer än bara en tävling som medlem...
Här ett av de tusentals läckra recept du hittar på Godare Mat...
Fromage med yoghurt och apelsin (4 portioner)
Ingredienser:
2 apelsiner
7 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk outspädd apelsinjuice
10 hasselnötter
Tillagning:
Skala apelsinerna. Skär av 4 tunna, jämna skivor och spara dem till garnering. Skär resten av apelsinerna i småbitar.
Låt gelatinet mjukna i kallt vatten.
Vispa grädden till hårt skum.
Blanda ner socker, vaniljsocker, yoghurt, apelsinbitar och juice.
Krama ur gelatinbladen. Smält dem sedan i en kastrull över svag värme.
Tillsätt gelatinet försiktigt till blandningen. Smaksätt ev med mera socker.
Häll fromagen i 4 portionsskålar eller i en stor skål. Låt den stå kallt i ca 1 tim.
Hacka hasselnötterna.
Garnera med apelsinskivorna och nötterna vid serveringen.
Källa: Godare Mat
Här ett av de tusentals läckra recept du hittar på Godare Mat...
Fromage med yoghurt och apelsin (4 portioner)
Ingredienser:
2 apelsiner
7 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl naturell yoghurt
2 msk outspädd apelsinjuice
10 hasselnötter
Tillagning:
Skala apelsinerna. Skär av 4 tunna, jämna skivor och spara dem till garnering. Skär resten av apelsinerna i småbitar.
Låt gelatinet mjukna i kallt vatten.
Vispa grädden till hårt skum.
Blanda ner socker, vaniljsocker, yoghurt, apelsinbitar och juice.
Krama ur gelatinbladen. Smält dem sedan i en kastrull över svag värme.
Tillsätt gelatinet försiktigt till blandningen. Smaksätt ev med mera socker.
Häll fromagen i 4 portionsskålar eller i en stor skål. Låt den stå kallt i ca 1 tim.
Hacka hasselnötterna.
Garnera med apelsinskivorna och nötterna vid serveringen.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback