Throw another shrimp on the barbie mate...

Grillsäsongen är här. Alla goda tillbehören hittar du på Godare Mat, iaf recepten...
 
Tobbes aioli (8 portioner)
 
Ingredienser:
 
4 äggulor
1 1/2 tsk dijonsenap
1/2 msk vitvinsvinäger
4 dl olivolja
1 krm salt
1 krm vitpeppar
3-4 vitlöksklyftor
2 tsk basilika
2 dl crème fraiche
 
Tillagning:
 
Tillse att alla ingredienser och redskap har samma temperatur, annars finns det risk att aiolin skär sig under tillredningen. Enklast är att helt enkelt ställa allt i kylskåpet en timma innan du ska göra aiolin.
 
Blanda äggulor, senap, salt, vitpeppar och vinäger.
 
Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.
 
Pressa vitlöken över och tillsätt basilika och crème fraiche. Rör försiktigt samman.
 
Låt stå i kylen minst 1 timme före servering. Förvaras kallt.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0