Varför krångla till det? (del 2)
Observerats har att väldigt många besökare återkommer dag efter dag till Godare Mat, förmodligen för att skriva ut alla Dagens...
Om man vill ha alla, varför inte bara bli gratis medlem eller prenumerera på Matbrevet, också gratis? Då slipper man vänta ett helt dygn på nästa 3 recept som till exempel Dagens Söta...
Omelettsufflé med bär (6 portioner)
Ingredienser:
6 ägg
6 tsk vatten
6 tsk strösocker
vanillinsocker efter smak
margarin till gräddning
Fyllning:
6 dl blandade bär, t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär
socker efter smak
3 msk konjak
Tillagning:
Sätt ugnen på 250°. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, vatten, socker och vanillinsocker vitt och pösigt. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner dem i smeten.
Smält margarin i en stekpanna som tål att stå i ugnen. Grädda omeletten snabbt, bara på ena sidan, och ställ sedan in stekpannan i ugnen tills omeletten stelnat något men fortfarande är fluffig.
Värm konjaken. Blanda bär och socker i en kastrull och låt det bli varmt. Lägg en mindre del av bären ovanpå omeletten och vik ihop den. Rulla över omeletten på ett serveringsfat. Lägg resten av de varma bären vid sidan om omeletten. Häll den varma konjaken över bären och flambera, dvs. tänd på med en tändsticka. Ha inte köksfläkten på vid flamberingen. Servera omedelbart.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Om man vill ha alla, varför inte bara bli gratis medlem eller prenumerera på Matbrevet, också gratis? Då slipper man vänta ett helt dygn på nästa 3 recept som till exempel Dagens Söta...
Omelettsufflé med bär (6 portioner)
Ingredienser:
6 ägg
6 tsk vatten
6 tsk strösocker
vanillinsocker efter smak
margarin till gräddning
Fyllning:
6 dl blandade bär, t.ex. hallon, blåbär, jordgubbar, björnbär
socker efter smak
3 msk konjak
Tillagning:
Sätt ugnen på 250°. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor, vatten, socker och vanillinsocker vitt och pösigt. Vispa äggvitorna till skum och vänd ner dem i smeten.
Smält margarin i en stekpanna som tål att stå i ugnen. Grädda omeletten snabbt, bara på ena sidan, och ställ sedan in stekpannan i ugnen tills omeletten stelnat något men fortfarande är fluffig.
Värm konjaken. Blanda bär och socker i en kastrull och låt det bli varmt. Lägg en mindre del av bären ovanpå omeletten och vik ihop den. Rulla över omeletten på ett serveringsfat. Lägg resten av de varma bären vid sidan om omeletten. Häll den varma konjaken över bären och flambera, dvs. tänd på med en tändsticka. Ha inte köksfläkten på vid flamberingen. Servera omedelbart.
Källa: Godare Mat med Matbrevet
Kommentarer
Trackback