Världens alla smaker...

Det spelar ingen roll egentligen vilket lands mat du gillar. På Godare Mat finns smaker från alla världens hörn...
 
Du kan bli gratis medlem på Godare Mat eller kanske du föredrar det gratis Matbrevet? Oavsett vilket så får du läckra recept och intressant fakta...
 
Här Dagens Mat, sägs vara så nära det japanska originalet man kan komma med västerländska ingredienser...
 
Sukiyaki (4 portioner)
 
Ingredienser:
 
400-500 g nötkött, utskuren biff eller filé
1 burk bambuskott
2 stjälkar bladselleri
1 litet paket djupfryst bladspenat
6 msk matolja
ca 1 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
100 g champinjoner i skivor
1 gul lök i skivor
4 msk äkta soja
2 msk torr sherry
1 dl buljong
salt
vitpeppar
 
Tillagning:
 
Skär köttet i strimlor, ca 5x1 cm. Skär också bambuskotten i strimlor och sellerin i små bitar. Tina spenaten.
 
Bryn köttet i flera omgångar i en del av matoljan. Salta och peppra.
 
Fräs svamp, lök och grönsaker i resten av matoljan - var sort för sig - i ett par minuter.
 
Lägg svamp och grönsaker i grupper längs kanten av en stor stekpanna. Lägg köttet i mitten. Tillsätt soja, sherry, buljong och lite salt och peppar om så önskas.
 
Koka alltsammans på svag värme i ca 10 min. Servera rätten direkt ur stekpannan.
 
Servera med kokt ris, äkta soja och en äggula per person serverad i sin skalhalva i äggkopp.
 
Källa: Godare Mat

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0