Gott efteråt...
OK, då har du kommit så långt att du vet precis vad för middag du ska servera hjärtevännen imorgon. Men en dessert måste du väl ändå också ha?
Här är en av alla hundratals goda desserter du kan hitta på Godare Mat...
Passionerad glass
Ingredienser 2 portioner:
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 1/2 msk kokosflingor
1 msk honung
2 tsk saft av lime eller
1 tsk citronsaft
1/2 msk vit rom
Garnering:
2 passionsfrukter
100 g färska jordgubbar
1 kiwi eller bär och frukt efter säsong
Tillagning:
Vispa grädden. Vispa upp gulorna och blanda i kokos och honung. Vänd ner grädden. Smaksätt med limesaft och ev rom.
Häll blandningen i en form eller två portionsformar. Låt frysa i minst 4 tim.
Servera kokosglassen med halverade passionsfrukter, skivade jordgubbar och kiwi i klyftor.
Källa: Godare Mat - Sveriges bästa kokbok på nätet
Här är en av alla hundratals goda desserter du kan hitta på Godare Mat...
Passionerad glass
Ingredienser 2 portioner:
1 1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 1/2 msk kokosflingor
1 msk honung
2 tsk saft av lime eller
1 tsk citronsaft
1/2 msk vit rom
Garnering:
2 passionsfrukter
100 g färska jordgubbar
1 kiwi eller bär och frukt efter säsong
Tillagning:
Vispa grädden. Vispa upp gulorna och blanda i kokos och honung. Vänd ner grädden. Smaksätt med limesaft och ev rom.
Häll blandningen i en form eller två portionsformar. Låt frysa i minst 4 tim.
Servera kokosglassen med halverade passionsfrukter, skivade jordgubbar och kiwi i klyftor.
Källa: Godare Mat - Sveriges bästa kokbok på nätet
Kommentarer
Trackback