Grilla på franska...
Har du inte redan upptäckt allt läckert som kommer från Humlegatan, med andra ord Godare Mat, så är det på tiden. Alltid gratis medlemskap och just nu extra förmånligt att uppgradera...
Boeuf haché à la Belgique
Ingredienser 6 portioner:
Boeuf haché:
800 g nötfärs
1 kruka färsk persilja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk muskot
Carrottes à la Belgique:
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
Tillagning:
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
Hacka persiljan fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot.
Dela färsen i 6 lika stora delar och forma stora biffar som grillas cirka 10 minuter på varje sida.
Servera biffarna med morötterna och pommes frites. Gott att ha till är också Tobbes aioli, receptet hittar du på Godare Mat.
Källa: Godare Mat
Boeuf haché à la Belgique
Ingredienser 6 portioner:
Boeuf haché:
800 g nötfärs
1 kruka färsk persilja
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
1 tsk spiskummin
1 tsk muskot
Carrottes à la Belgique:
3-4 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk strösocker
Tillagning:
Skala morötterna och skär dem i 3 centimeter långa stavar cirka 5x5 millimeter tjocka. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten.
Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken i olja i en kastrull så den blir mjuk utan att få färg.
Ta av från värmen och tillsätt morötterna och socker. Rör om väl.
Hacka persiljan fint. Lägg färsen i en skål blanda med persilja, salt, vitpeppar, spiskummin och muskot.
Dela färsen i 6 lika stora delar och forma stora biffar som grillas cirka 10 minuter på varje sida.
Servera biffarna med morötterna och pommes frites. Gott att ha till är också Tobbes aioli, receptet hittar du på Godare Mat.
Källa: Godare Mat
Kommentarer
Trackback