Mer gott...
Vem har sagt att det måste vara komplicerat att göra något läckert och gott till Alla Hjärtans Dag? På Godare Mat hittar du massor av tips på godsaker, till exempel det här...
Maränghjärtan
Ingredienser 30 st:
2 äggvitor
2 dl socker
några droppar röd karamellfärg
1 1/2 tsk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
Tillagning:
Värm ugnen till 100º.
Vispa äggvita, socker och karamellfärg till ett fast skum, använd elvispen. Blanda i potatismjölet blandat med bakpulvret.
Rita en hjärtmall, ca 6 cm hög, på ett papper och klipp ut. Rita sedan av mallen ganska tätt på bakplåtspapper, så många hjärtan som ryms. Lägg pappren på plåtar.
Klicka ut ca 2 tsk smet till varje hjärta och forma till med en tesked.
Grädda i mitten av ugnen tills hjärtanen är torra och lätt lossnar från papperet, 45-60 minuter.
Källa: Godare Mat - Bättre än någonsin
Maränghjärtan
Ingredienser 30 st:
2 äggvitor
2 dl socker
några droppar röd karamellfärg
1 1/2 tsk potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
Tillagning:
Värm ugnen till 100º.
Vispa äggvita, socker och karamellfärg till ett fast skum, använd elvispen. Blanda i potatismjölet blandat med bakpulvret.
Rita en hjärtmall, ca 6 cm hög, på ett papper och klipp ut. Rita sedan av mallen ganska tätt på bakplåtspapper, så många hjärtan som ryms. Lägg pappren på plåtar.
Klicka ut ca 2 tsk smet till varje hjärta och forma till med en tesked.
Grädda i mitten av ugnen tills hjärtanen är torra och lätt lossnar från papperet, 45-60 minuter.
Källa: Godare Mat - Bättre än någonsin
Kommentarer
Trackback