Snart dags igen

Det jobbas flitigt på Humlegatan, skaparglädjen frodas och nya läckra recept spottas fram på löpande band. Mitt i allt detta hinner de med att varje vecka skicka ut ett gratis nyhetsbrev också. Prenumerera du också hos Godare Mat...
 
Tobbes smörbullar
 
Ingredienser 25-30 st:
 
25 g jäst
75 g smör
2 1/2 dl mjölk
1 dl socker
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
7-8 dl vetemjöl
 
Fyllning:
200 g mandelmassa
2-3 msk lättmargarin eller rumsvarmt smör
 
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
 
Tillagning:
 
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli ca 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och häll sedan i resten.
 
Blanda i socker, salt, vaniljsocker och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Strö lite mjöl på ytan så att den inte torkar.
 
Täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.
 
Värm ugnen till 175°.
 
Riv mandelmassan. Rör ut den med lättmargarin.
 
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda igenom den. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs.
 
Kavla ut degen tunnt till en stor rektangel. Sporra eller skär ut kvadrater 10 x 10 cm stora och lägg en klick fyllning mitt på varje kvadrat.
 
Vik upp spetsarna och kläm ihop skarvarna. Lägg kakorna i bullformar med skarven nedåt.
 
Låt jäsa 20 minuter under duk.
 
Pensla med att uppvispat ägg och garnera med pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
 
Källa: Godare Mat med Matbrevet
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0