Tunna skivor...
Jag och min stora käft...
Igår frågade jag flickvännen och hennes dotter vad de ville ha till middag idag, dum som jag är. Visst är det gott, det de ville ha, men nog kunde de väl valt något som går lite snabbare och lättare att fixa på en söndag?
Fler dundergoda rätter hittar du givetvis på Godare Mat, som växer så det knakar...
Tobbes tunna skivor
Ingredienser 8-10 portioner:
1 pkt bacon, 140g
500-600 g nöt-, fläsk- eller blandfärs
2 tsk Sambal Oelek
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 ägg
Tillbehör:
8-10 pitabröd
1 gul lök
1-2 tomater
1/2 gurka
kinakål
vitlöksdressing
Tillagning:
Häll alla ingredienser utom färsen i en mixer och kör tills baconen finfördelats med resten. Blanda färsen med resten i en bunke. Se till att allt är väl blandat.
Forma smeten till en avlång rulle på folie och svep folien runt. Lägg i frysen över natten så smeten är genomfrusen.
Låt foliepaketet ligga i rumstemperatur 20 minuter innan fortsatt tillagning. Skär tunna skivor, så många som ryms i din stekpanna åt gången, och stek i olivolja på medelhög till hög värme. Se till att skivorna är stekta på båda sidor. Fortsätt så tills hela rullen är skivad och stekt.
Strimla kinakål och lök, skär gurka och tomat i tunna skivor.
Servera allt upplagt var för sig och låt alla bygga sin egen "gyros pita".
Tips! Bäst att skära den frysta rullen med är en fintandad "djupfrystkniv".
Källa: Godare Mat - Just nu med 75% rabatt
Igår frågade jag flickvännen och hennes dotter vad de ville ha till middag idag, dum som jag är. Visst är det gott, det de ville ha, men nog kunde de väl valt något som går lite snabbare och lättare att fixa på en söndag?
Fler dundergoda rätter hittar du givetvis på Godare Mat, som växer så det knakar...

Ingredienser 8-10 portioner:
1 pkt bacon, 140g
500-600 g nöt-, fläsk- eller blandfärs
2 tsk Sambal Oelek
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk ingefära
1 1/2 tsk salt
1 msk tomatpuré
1 ägg
Tillbehör:
8-10 pitabröd
1 gul lök
1-2 tomater
1/2 gurka
kinakål
vitlöksdressing
Tillagning:
Häll alla ingredienser utom färsen i en mixer och kör tills baconen finfördelats med resten. Blanda färsen med resten i en bunke. Se till att allt är väl blandat.
Forma smeten till en avlång rulle på folie och svep folien runt. Lägg i frysen över natten så smeten är genomfrusen.
Låt foliepaketet ligga i rumstemperatur 20 minuter innan fortsatt tillagning. Skär tunna skivor, så många som ryms i din stekpanna åt gången, och stek i olivolja på medelhög till hög värme. Se till att skivorna är stekta på båda sidor. Fortsätt så tills hela rullen är skivad och stekt.
Strimla kinakål och lök, skär gurka och tomat i tunna skivor.
Servera allt upplagt var för sig och låt alla bygga sin egen "gyros pita".
Tips! Bäst att skära den frysta rullen med är en fintandad "djupfrystkniv".
Källa: Godare Mat - Just nu med 75% rabatt
Kommentarer
Trackback